עקב האכילס של הווירוס הוא סבון - כביסה רגילה תשמיד אותו

פרויקטים

עקב האכילס של הווירוס הוא סבון – כביסה רגילה תשמיד אותו

"לאור המצב הבריאותי במדינה שלנו ולאחר מחקר מעמיק, הבחנו כי המצב הולך להימשך זמן רב ואנו נדרשים למצוא פתרונות יצירתיים על מנת לעזור לקהילה שלנו ולסובבים אותנו להתמגן לאורך זמן."

כך מספרת עדן בן עמי, סטודנטית שנה ד' במחלקה לעיצוב אופנה ושנה א' בתואר השני בעיצוב רב-תחומי, אשר פתחה במיזם לייצור מסכות רב שימושיות.

יחד עם בן זוגה נתאל בכר שוורץ, הם חיפשו חומרים שונים שיכולים לייצר מסכת פנים רב-שימושית, אשר ניתן לכבסן בכביסה ושיתאימו למבנה הפנים עבור כלל האוכלוסיה.

"עקב האכילס של הווירוס הוא סבון – כביסה רגילה תשמיד אותו" מספרת עדן. "הוא מורכב מתא שומן אשר מחזיק אותו יחד ובמגע קל עם סבון הוא מתפרק לחלוטין. הוירוס עובר מאדם לאדם דרך נתיזי רוק אשר יוצאים מחלל האף ופה. המסכה שלנו כולאת חלקית את נתיזי הרוק ומונעת מהם להתפזר למרחב הציבורי".

המסכה מורכבת משילוב של 3 חומרים שונים, במבנים שונים בעלי תכונות חומר שונות:

שכבה ראשונה: בד כותנה ארוג (לא סרוג), בעל אחוז לייקרה נמוך ומבנה אריגה של שתי וערב פשוט או מבנה אריגה של סאטן. הכותנה הינה אנטי בקטריאלית, סופחת נוזלים ובד נושם.

שכבה שניה: חומר בלתי ארוג סינטטי (מלובד) שמהווה שכבת חייץ ללכידה של נתיזים.

שכבה שלישית: בד סינטטי צפוף מאוד וארוג בשיטה של שתי וערב פשוט, אורגנזה סינטטית עם סיבי לייקרה גמישים.

מטרתו העיקרית של המיזם היא לעזור לקהילה על ידי העלאת המודעות והפחת ההסתברות להידבקויות נוספות. המסכה נמכרת ב-4 הגדלים הסטנדרטיים (XS,S,M,L) והכנסותיה משמשות להמשך ייצור והפצה.

בנוסף, בן עמי דואגת לתרום מסכות גם לקשישים, מתנדבים וארגון "אמץ רופא". 

~

לפרטים נוספים:

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר