Xnet: שולחן שהוא גן - הצמחים שאור גלס מאיירת מטפסים על המפה והכלים

בוגרים

Xnet: שולחן שהוא גן – הצמחים שאור גלס מאיירת מטפסים על המפה והכלים

בגן של אור גלס אי אפשר לטייל, אבל אפשר להשתולל בדמיון. בין צמחיו מנשבת אותה רוח חופשית שנשבה ב"סיפורים מהרחוב", פרויקט הגמר שלה במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. שם הציגה קולקציית בדים ושתי כורסאות מרופדות בבדי ג'קארד שצבעה וארגה במו ידיה, והדפסים דיגיטליים מרהיבים, פרי איוריה. זו היתה עבודה עמלנית בטושים ועט, בקו חופשי המבוסס על צילום עם דגש על צורות גיאומטריות, קולאז'ים מרובי פרטים, כתמים וצבעים, שנותנים עומק לאיור השטוח, הקומיקסי באופיו. גלס איירה אווירה תל אביבית, דרך אדריכלות הבאוהאוס של בנייניה ובתי הקפה בפינותיה.

פחות מחודש אחרי שנסגרו תערוכות הגמר ארזה גלס מזוודה עם תיק עבודות, ושמה פעמיה לבריסל, לאחת מתערוכות הטקסטיל המקצועיות הבינלאומיות, בתקווה למצוא עבודה כמעצבת עצמאית באירופה. היא יצרה קשר עם הסטודיו ההולנדי "טטיאנה דיזיין", ועבדה איתם מכאן. כשחיפשה עבודה בתחום הטקסטיל בארץ, היא קיבלה הרבה לא. "התשובה של כולם הייתה שאני אובר קריאייטיב ולא משתלבת בנוף הקלאסי. באירופה, לעומת זאת, מצאתי המון פתיחות ומקום ליצירה. שם דווקא חיפשו את המקום הצבעוני, השונה והמיוחד שלי. היום בעולם יש כמיהה לקראפט וליצירה ידנית ועמלנית".

גלס החלה לעבוד כשכירה ב"רהיטי ברזילי", חברה לייצור רהיטי ילדים ונוער, ויצרה קולקציית קפסולה של כורסאות מרופדות בבדים שעיצבה לקולקציית הגמר. אבל הרעב לידע ולהרחבת הגבולות בעבע, והיא נרשמה לתוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. "נפתח בפני ערוץ חדש, שמתעסק בתלת מימד ובמוצר", היא מספרת. באותו הזמן עברה לעבוד ב''ליישט'', חברת מטבחים גרמנית שמייצגים בארץ ''ארבעה נגרים'', "שם התחלתי לפתח את הידע שלי בעיצוב פנים, בחומרים תעשייתיים, בעבודה עם צרכן". אולם התצוגה של החברה הוא הרקע שעליו צולם "שולחן-גן", פרויקט שנעשה בשיתוף עם השף ג'לאל סאלם.

​בראש העמוד: פרויקט הגמר של אור גלס

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר