מגולם לפרפר: הכנס השנתי של התכנית לתואר שני בעיצוב חוזר בנושא מטמורפוזה - היחסים בין שינוי צורה לשינוי מהותי

כנסים

מגולם לפרפר: הכנס השנתי של התכנית לתואר שני בעיצוב חוזר בנושא מטמורפוזה – היחסים בין שינוי צורה לשינוי מהותי

הכנס השנתי של התכנית לתואר שני בעיצוב חוזר והשנה יעסוק במטמורפוזה – היחסים בין שינוי צורה לשינוי מהותי.

כל תהליך עיצובי עוסק במטמורפוזה – החל מהרעיונות וחומרי הגלם לתוצרים ואובייקטים. כל דבר קיים נמצא במצב של מטמורפוזה תמידית. שינוי, תהליך, מעבר צורה, הם הדבר היחיד הקבוע בקיום – בכל קיום.  

נקודת מוצא זו הנחתה את שמונת הדוברים בכנס. כל אחד מהם ידבר מהזווית המקצועית-אישית שלו על שינוי, איטי או מהיר, על גלגול מגולם לפרפר או מפרפר לגולם, על מה נותר מהמקור כשמשהו עובר מטמורפוזה, התהוות ומהפך.

  על סדר היום:  
10:00 דברי פתיחה  
  מושב ראשון // מטא
יו"ר: איציק רנרט, מנהל עיצוב רב תחומי.
 
10:20 לסמן את השביל הלא-מסומן: קונקרטיזציה של המופשט במפות חשיבה. 
רביד רובנר, מעצבת, מרצה להיסטוריה ותיאוריה של העיצוב בפקולטה לעיצוב ב-H.I.T.
מפת חשיבה היא דרך להתגבר על התקבעות על-ידי מיצוק ורישות הידע בסכמות ויזואליות סינכרוניות שמסייעות באיתור משעולים חדשים ובלתי-צפויים.
10:40 גלגוליו של מעיל:
גלי כנעני, ראשת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר. אמנית ומעצבת טקסטיל.
 
מטמורפוזה גם בארון הבגדים. על תהליכים של פירוק והרכבה ואיך הופכים מעילים וחולצות, צווארונים ושרוולים למשהו אחר לגמרי (וגם אותו הדבר).
11:00 הסכסוך הזה הורג אותי: 
אסף חנוכה, כותב ומאייר קומיקס. מרצה במחלקה לתקשורת חזותית, שנקר.
 
המתח שבין הדימוי החזותי למילה הכתובה והמפגש הטעון ביניהם: מי יוביל? מי יותר חשוב? 
11:20 לזוז חופשי: שום דבר לא קבוע מלבד הקיבעון. 
אלון מזרחי, בלוגר ופובליציסט ("שיחה מקומית", "המקום הכי חם בגיהינום", "הארץ"), כותב נאומים, קופירייטר ואיש תוכן. עבר שורה שלמה של מטמורפוזות בחייו, ולא יכול לחכות לאלה שעוד יבואו. 
בעולם של זהויות קשיחות ושייכות מלידה ועד המוות, שינוי נתפס בעינינו כאיום, הפרעה ואף כסטייה. למעשה אלה הקיבעונות הפוליטיים של החברה, שמנסים למנוע שינוי בכוח, שהם המופרעים האמתיים.  
11:40 הפסקה  
  מושב שני // מורפוזה
יו״ר: פרופ׳ דגנית שוקן, התואר השני בעיצוב רב תחומי, שנקר
 
12:30 "לפני" ו"אחרי": רציונליות ומשמעת עצמית בתהליכים של שינויי גוף ובהתייחסות לתורת המוסר של קאנט. 
ד"ר חנה פרוינד-שרתוק, מרצה בשנקר לנושאי אמנות מודרנית ועכשווית ותפיסות ביקורתיות של הגוף בתרבות החזותית ובתיאוריות פילוסופיות. ספרה "למה הם עושים את זה לעצמם: פגיעה עצמית באמנות גוף רדיקלית" התפרסם לאחרונה בהוצאת הקיבוץ המאוחד. 
שינויי גוף מקיפים, למשל, צלוק מסיבי וקעקועים של כל שטחי הגוף, נחשבים לרוב בשיח הרפואי, הפסיכולוגי ובתרבות הפופולרית למעשים לא שפויים. ההרצאה תעסוק באופני התנגדות לפתולוגיזציה זו.
12:50 למטמורפוזה ובחזרה:
פרופ' אייל גור, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי תל אביב, מומחה בכירורגיה פלסטית בילדים, במיקרוכירורגיה, שחזור שיתוק הפנים ובכירורגיה אסתטית.

 

תאונה, סרטן או מחלה מולדת יכולות להביא לעיוות ופגיעה מטמורפוטית – משנת צורה, בפנים ובגוף. על הקשר בין ניתוחים פלסטיים וטרנספורמציות פיזיות לתהליך של מטמורפוזה.
13:10 אמנות ההרס: 
שרון רוטברד, אדריכל, מרצה לאדריכלות וסופר. 
 
כיום ניתן להרוס ערים שלמות בשברירי שנייה. פעולת ההרס, המעצבת מחדש את הסביבה בבת אחת, בין אם היא ננקטת כאסטרטגיה עיצובית ובין אם היא נזק אגבי של תאונה מתוכננת, היא הדוגמה המובהקת ביותר למטמורפוזה מעשה ידי אדם.
13:30 מילים אורזות מזוודה:
ירון פריד, סופר ומתרגם.
 
על תהליך ה"אזרוח" של השפה האנגלית בספרים ובמחזות בעברית ועל קסם המטמורפוזה בשתי החזיתות האלה, הנקראת והמדוברת/משוחקת, ולעתים גם מזומרת.

 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר