להנדס מחוץ לקופסה: הכירו את תחום ההנדסה החדש שעומד לשנות את שוק העבודה 

עדכונים

להנדס מחוץ לקופסה: הכירו את תחום ההנדסה החדש שעומד לשנות את שוק העבודה 

מומחים חוזים שהבינה המלאכותית תחליף כ-90% מהמשרות שאינן יצירתיות. אם חשבתם ללמוד הנדסה, אתם חייבים להכיר את התחום החדש והמבוקש של ההנדסה היצירתית, שיכול להיות מקפצה אדירה לקריירה שלכם 

היו מי שקראו לה טרנד (טעות מרה), והיו מי שחזו שהיא תחסל את האנושות (כנראה הגזמה). אבל לא משנה מה אתם חושבים עליה, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהבינה המלאכותית משנה את העולם. יודעים מה? עזבו את העולם – היא משנה את מודעות הדרושים, וכל המומחים טוענים כיום שהיא עוד תמשיך לשנות את לוחות הדרושים בעוד 3, 10 ו-20 שנים, ובאופן הרבה יותר דרמטי. בקיצור – הרכבת יצאה לדרך ואי אפשר לעצור אותה.  

לפי דוח עתיד העבודות לשנת 2025 של הפורום הכלכלי העולמי, כ-170 מיליון מקומות עבודה חדשים ייווצרו בעשור הקרוב. הדוח מצביע על מגמות מאקרו גלובליות המניעות את השינוי בשוק העבודה. הנה חמשת המקצועות הצומחים ביותר בעתיד, שלפי הדוח כוללים מבחר תפקידים: 

  1. עובדי חקלאות 
  1. נהגי משלוחים 
  1. מפתחי תוכנה ואפליקציות 
  1. עובדי בניין 
  1. מוכרים בחנויות 

אם קראתם עד כאן, והגעתם אל השורה הזו, יש סיכוי גבוה שאתם לא מחפשים עבודת כפיים, ורוצים לפתח את הקריירה שלכם בכיוון אחר. מעולה, אז האם פיתוח תוכנה ואפליקציות זו הבחירה הנכונה? ובכן, תלוי בסוג ההכשרה והחשיבה. אחד הכישורים החשובים ביותר להתפתחות הקריירה שהדוח מזכיר הוא יצירתיות, ולא במקרה. היא נחוצה תמיד, ובמיוחד בעולם הולך ומשתנה.  

אתם רוצים להיות מהנדסים? מתברר שצריך להיות יצירתיים 

"בחיזיון הזה של חיי אנוש, מה שנראה לי בעל ערך אמיתי איננו המדינה – אלא היחיד התבוני היצירתי" (אלברט איינשטיין) 

חלף כבר כל כך הרבה זמן מאז שתורת היחסות של איינשטיין שינתה את כל מה שהיה ידוע עד אז על מרחב, זמן וכל מה שנראה לנו היום מובן מאליו – למעשה, התיאוריה של איינשטיין שינתה את העולם. ולמרות זאת, אין ספק שבציטוט אחד, לא מאוד מפורסם, הוא העלה נקודה חשובה הרבה יותר; חשיבה עיצובית ויצירתית יכולה להועיל מאוד בשוק העבודה, ואפילו להפוך למצרך חובה – וזה לא במקרה:   

  1. פתרון בעיות מורכבות: בעולם שבו האתגרים נעשים מורכבים וגלובליים יותר, חשיבה עיצובית מספקת כלים לניתוח מעמיק של בעיות, זיהוי צרכים לא מובנים ופיתוח פתרונות חדשניים ויצירתיים. זוהי חשיבה מבוססת פתרונות ולא מבוססת בעיות. 
  1. התאמה לשינויים: שוק העבודה משתנה בקצב מהיר, וחשיבה עיצובית מאפשרת גמישות מחשבתית ויכולת הסתגלות. אנשים עם חשיבה עיצובית יכולים להגיב מהר יותר לשינויים, לזהות הזדמנויות חדשות ולפתח פתרונות רלוונטיים. 
  1. יצירתיות וחדשנות: חשיבה עיצובית מעודדת יצירתיות, ומאפשרת פיתוח רעיונות חדשים ופורצי דרך. בעולם תחרותי, חדשנות היא קריטית להצלחה, וחשיבה עיצובית מספקת את הכלים שדרושים כדי להשיג אותה. 
  1. הבנת המשתמשים: חשיבה עיצובית שמה דגש בהבנת המשתמש וצרכיו. בעולם שבו חוויית המשתמש חשובה יותר ויותר, חשיבה עיצובית מאפשרת פיתוח מוצרים, שירותים ותהליכים המותאמים לצרכים ולציפיות של המשתמשים. 
  1. שיתוף פעולה: חשיבה עיצובית מעודדת עבודת צוות ושיתוף פעולה בין אנשים ממגוון תחומים. שיתוף פעולה מאפשר יצירת פתרונות מגוונים ויעילים יותר. 

נעים מאוד, הנדסה יצירתית 

הפקולטה להנדסה בשנקר היא אחת הצעירות בישראל, והיא מביאה לעולם ההנדסה בארץ ובעולם גישה מרעננת וייחודית. בעוד שפקולטות אחרות מלמדות בגישה המסורתית, בשנקר אפשר ללמוד מגישה שמשלבת בין הנדסה לבין חשיבה עיצובית.  

ברור שהנדסה יצירתית בשנקר זו הבחירה הנכונה 

אם הגעתם לכאן, כנראה הבנתם שיצירתיות היא לא פינוק, לא "אקסטרה" ולא יומרה, אלא צורך אמיתי בעולם העבודה. מעולה. ואם אתם מעוניינים ללמוד תואר בהנדסה יצירתית – בתור מוסד אקדמי שחרת על דגלו לשמש מקום שבו יהיו "אוצר של יצירה, רעיונות וידע" – ברור ששנקר זה המקום הנכון. בשנקר נפגשים לומדים ומלמדים, חוקרים ויוצרים, המגיעים מתריסר תחומי דעת מגוונים. המכללה היא צומת של מפגשי הפריה הדדית רב-מקצועיים ובין-תרבותיים מעשירים, שמניעים את עולמות העיצוב וההנדסה בארץ ובעולם. 

במכללה שואפים לקדם הבנה, להעניק כישורים ולעודד את הסקרנות של הלומדים בה. במאות הקורסים ושלל התארים במחלקות האקדמיות, וגם בפרויקטים המתנהלים במרכזי המחקר ובסדנאות, אפשר למצוא מכל טוב, ולצלול לתוך עומקם של נושאים. לא במקרה בשנת 2017 נבחר בית הספר לככב במקום ה-6 והמכובד ברשימת "50 בתי הספר הטובים בעולם" של המגזין הבין-לאומי Business of Fashion. 

שנקר פותחת לכם דלת לעולם הגדול. חושבים על רילוקיישן או על פיתוח קריירה בעולם גלובלי יותר מתמיד? כדאי לכם לדעת שהמכללה יוצרת ומתחזקת שותפויות אקדמיות עם מוסדות רבים בעולם, כגון: המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס, Politecnico di Milano, הקולג' המלכותי לאומנות, RISOD (Rhode Island School of Design), אוניברסיטת פנסילבניה ואוניברסיטת ריירסון. 

הצצה לפקולטה להנדסה 

בפקולטה להנדסה בשנקר יש חמש יחידות לתואר ראשון: הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת חומרים פולימרים, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסה כימית והנדסת תוכנה, וכן יחידה ללימודי יסוד (מתמטיקה ופיזיקה). נוסף לכך, פועלות שלוש תוכניות לתואר שני: הנדסת חומרים פולימרים (עם או בלי תזה), הנדסת תעשייה וניהול והנדסת תוכנה. אבל כמו עולם ההנדסה, גם צוות המכללה לא נח לרגע, ובימים אלה מפתח תוכניות נוספות לתארים מתקדמים. 

לימודי ההנדסה מקנים ידע תיאורטי ומעשי, עצמאות, יכולת שיתוף פעולה וגישה יזמית. הפקולטה מעודדת השתלבות בשוק העבודה, ומציעה אפשרויות השמה בחברות מובילות במסגרת תוכנית STEP, שמטרתה לחבר בין סטודנטים לתעשייה, במטרה לרכוש ניסיון תעסוקתי כבר במהלך הלימודים. 

לצד הכשרה מעולה בהנדסה, תוכניות הלימוד כוללות נושאים ייחודיים: הנדסת כימיה – קיימות, חומרים רפואיים וקוסמטיים; הנדסת חשמל ואלקטרוניקה – חומרה ומערכות משובצות מחשב; הנדסת תוכנה – מודיעין ומשחקים דיגיטליים; תעשייה וניהול – ניהול מוצר, טכנולוגיות דיגיטליות בבריאות ורפואה ומדע הנתונים ובינה מלכותית; הנדסת חומרים פולימרים עם מסלול התמחות בעיצוב תעשייתי. נושאים ייחודיים אלו מעניקים לבוגרי שנקר יתרון מקצועי ניכר בשוק העבודה. 

המסקנה ברורה יצירתיות היא העתיד, והנדסה תמיד תהיה נחוצה 

רוצה לקרוא עוד על לימודי הנדסה יצירתית במבחר תארים בשנקר? קליק כאן>>

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר