צהריים בשנקר: אילוף הסוררים – איך מכניסים אמנות רחוב למוזיאון?

עדכונים

צהריים בשנקר: אילוף הסוררים – איך מכניסים אמנות רחוב למוזיאון?

 איך מכניסים אמנות ואמני רחוב לתוך המוזיאון וכיצד תערוכות מסוג זה שונות מאחרות? האוצרת והמרצה טל לניר תתארח בסדרת ההרצאות "צהריים בשנקר" ותספר על אוצרות אלטרנטיבית ועל אמנות רחוב בתל-אביב.

בשנים האחרונות מתמלאים קירות רבים במרכז ובדרום העיר בדימויים מרתקים – מססמאות הצהרתיות ופשוטות, דרך דמויות תבניתיות ועד לקומפוזיציות צבעוניות ומחושבות.

המשותף לכל העבודות שמעטרות את רחובות תל-אביב הוא שמלאכת האמנות שלהם נעשית בהיחבא ומחוץ לחוק ודורשת מיומנות, כישרון, מהירות ותפיסה מרחבית מצוינת.

בין ציורי הקיר העכשוויים ניתן לזהות שפה אישית מרתקת של אמנים המטביעים את חותמם באופן נועז וייחודי: כל אחד מהם מתאפיין בסגנון מקורי ובשיטות עבודה שונות – מעבודות הדבקה וסנסילים, דרך צבעי אקריליק ועד שימוש מחוכם בתרסיסי צבע.

ציור קיר של אמן הרחוב Klone (צילום:  Yaffa Phillips, Flickr - ברישיון שיתופי)

במקביל לנעשה בעולם, החלה לאחרונה הכרה ממסדית באמנות הרחוב הבועטת. אך כיצד מכניסים יצירה מסוג זה לחללי המוזיאון המוגבלים  והממסדיים? לניר תספר בהרצאתה על המעבר מהרחוב לקירות המוזיאון ותציג את האמנים הבולטים הפועלים בזירה המקומית.

לניר היא בעלת תואר שני בתולדות האמנות מאוניברסיטת תל-אביב, אוצרת וחוקרת אמנות אמריקנית, גרמנית ואלטרניטיבית.

בין התערוכות שאצרה בשנים האחרונות ראוי להזכיר את "אני ברלינאי"  של אלעד קופלר (זוכה פרס רפפורט לאמן צעיר) ואת תערוכת אמנות הרחוב בתל-אביב, שזכתה להצלחה חסרת תקדים בקרב הקהל והמבקרים. בתוך כך, שימשה כאוצרת-משנה בתערוכה של האמן הגרמני אנסלם קיפר "שבירת כלים", שהתמקדה בעבודותיו העוסקות בהקשרים היהודים.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר