הארץ: רב-שיח של מרצים בכירים על המהפכה הדיגיטלית בבתי הספר לעיצוב

עדכונים

הארץ: רב-שיח של מרצים בכירים על המהפכה הדיגיטלית בבתי הספר לעיצוב

מדי יום מיליוני אנשים מחפשים מידע בעזרת מנוע החיפוש של גוגל ומשתמשים באחד משלל שירותי החברה. סיפור ההצלחה של גוגל ממשיך להעסיק עד היום לא רק יזמי הייטק אלא גם חוקרים באקדמיה שרואים בהשפעת האינטרנט על החברה תחום אקדמי ואתגר ביקורתי ואינטלקטואלי. את הפריצה וההצלחה של גוגל נהוג לתלות בעיצוב הלבן והמינימליסטי של דף הבית שלה, שמאפשר חווית משתמש פשוטה ואלגנטית, ובג׳ימייל, שירות הדואר של החברה שהיה הראשון שהציע תיבות דואר בנפח עצום.
המעצב איתן ברטל סבור שכיום הפשטות הזאת לא הייתה עוברת. דבריו מצביעים על אחד הקשיים שעמם מתמודדים מעצבי אינטראקטיב: מה חשוב יותר, עיצוב טוב או טכנולוגיה שעובדת. האם מעצב אמור לשלוט גם בשפות תכנות או שהוא אמור להתרכז בעיצוב ולמסור לאחר מכן את הסקיצות שלו למתכנת? ואיך משפיעה המהפכה הדיגיטלית על תפישות העיצוב שלנו? שאלות אלו ואחרות עמדו במרכז רב־שיח שהתקיים ביוזמת ״גלריה״ לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמית, בהשתתפות מרצים בכירים בתחום מבתי ספר לעיצוב ברחבי הארץ.

אף שבשנים האחרונות בתי הספר לעיצוב והמחלקות לתקשורת חזותית שמים יותר ויותר דגש בעיצוב אינטראקטיבי, לאחר ביקור בתערוכותs הבוגרים בשנים האחרונות קשה שלא לשים לב שרמת הProjects במסלולים אלה היא נמוכה יותר ביחס למסלולי הפרינט והטיפוגרפיה הקלאסיים בכל הקשור לטיפוגרפיה, קומפוזיציה, שימוש בצבע ועוד. כצפוי, משתתפי הפאנל גרסו שהטענה לא מדויקת. הנימוק הראשון של כל המשתתפים התבסס על העובדה שתערוכותs הגמר במתכונתן הנוכחית אינן מאפשרות התרשמות כמו שצריך מProjects של עיצוב אינטראקטיבי, מכיוון שהמרחב והזמן שבהם הן אמורות לפעול שונה לחלוטין מהחללים שבהם הן מוצגות.

בנחורין: ״אולי אחת הבעיות הכי קשות של התחום היא איך מציגים אותו, בעיקר בתערוכותs, במיוחד כשיש Projects מעוצבים ברמה גבוהה. מצד שני, אחד היתרונות הגדולים של התחום שלנו הוא שהוא יכול לחיות אחרי התערוכותs מאוד בקלות. כך, Projects של בוגרים מגיעים הרבה פעמים להפצה וזוכים בAwards דווקא אחרי התערוכה, בניגוד לפוסטר להבימה שכמה שהוא יהיה יפה, אחרי התערוכה גורסים אותו"

האם יש קשר גם לפער בין עיצוב וטכנולוגיה?

בנחורין: ״אחד הדברים שאני הכי מאמין בהם הוא שצריך לצמצם את הפער הזה. קהל הסטודנטים היום הגיע לבשלות, הם הרבה יותר מוכנים, מדובר בסטודנטים אחרים לגמרי מלפני חמש או שש שנים כשהתחלתי ללמד. אני ממש מרגיש את השינוי. אלה אנשים עם רקע של שימוש ברשת ובטכנולוגיות, ואני מקווה להכניס יותר שילוב אורגני עם הטכנולוגיה״.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר