צועדים על המסלול להצלחה: בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה לשנת 2014 הציגו את פרויקטי הגמר שלהם בתצוגה מרהיבה!

עדכונים

צועדים על המסלול להצלחה: בוגרי המחלקה לעיצוב אופנה לשנת 2014 הציגו את פרויקטי הגמר שלהם בתצוגה מרהיבה!

דור חדש של מעצבים יצא לדרך: 40 בוגרי מחזור 2014 של המחלקה לעיצוב אופנה הציגו את קולקציות הגמר המקוריות שלהם, המסכמות 4 שנות לימוד מאתגרות. ב-2 תצוגות מרגשות שהתקיימו בהאנגר 11 בתל-אביב, נחשפו הדגמים המרהיבים של המעצבים הצעירים, שזכו לתשואות ולשבחים מהקהל הרב שהגיע להשתתף באירוע.

במהלך שנות לימודיהם, נחשפו הסטודנטים לשפת האופנה ולמדו עליה, הוכשרו בבניית בגד ומרכיביו והועשרו בהקשרים הרחבים אודות מקומו של הלבוש בתרבות.

הProjects שהציגו בפני האורחים, בהם גורמים בכירים בתעשיה, אנשי תקשורת מובילים, בני משפחה וחובבי אופנה מכל הגילאים, אפשרו לעמוד על הלכי הרוח של דור המעצבים הבא ולזיהוי מגמות עכשוויות ועתידיות.

בעידן של תמורות חברתיות, תקשורתיות ותרבותיות עמוקות ומהירות, מתרפקים ובוחנים חלק מהסטודנטים את ילדותם או את נעוריהם. כך למשל היא קולקציית הילדים של עינב דלבה – Kid Me Not – המתרגמת את נקודת המבט של הילדים בעולם של מבוגרים. ענבר בן-שבת התייחסה אף היא לרצף השינויים של הנעורים, הן בגוף והן בנפש, בקולקציה אישית, פואטית וייחודית.

נתנאל המאווי בחר לחזור לעבר הרחוק, אל הדינוזאורים הפרה-היסטוריים בקולקציית גברים בה נעשה שימוש ברוכסנים ושיני-רוכסן כתרגום ויזואלי לעצמות ומפרקים.

מלאכות היד הארצישראליות המסורתיות בלטו אצל מיכל גורליק, שפירקה את צלבי הרקמה המוכרים ותרגמה אותם לאסתטיקת הבאהאוס. ליאת ברוך – בקולקציית אינסיידאוט – חיפשה את השפה הייחודית שלה כמעצבת ישראלית, ואילו הקולקציה הססגונית של רואן שעבאן, לה הוענקה מלגה מיוחדת בסוף התצוגה, מחפשת את זהותה כערבייה ישראלית דרך רקמות פלסטיניות בצבעים ססגוניים המוטמעים בצורות עכשוויות – תהליך שלא מחייב איבוד זהות, לתחושתה. 

קולקציית הגמר של ענבר בן-שבת (צילום: רפי דלויה)

קולקציית בגדי הגברים הלבנה של טל שטרן עוסקת אף היא בזהות ועוסקת בסיפורה של החולצה הלבנה של תלמיד ישיבה, המסרב בכל תוקף ללבוש אותה ומחפש את זהותו בתוך מסגרת מחניקה.

בקולקציית בגדי הנשים של דניאל צורי היא מתייחסת ל"טיול במזרח" כטקס מעבר מתקופת הצבא לחיפושים רוחניים.

שאלות על מסע עולות גם בקולקציה של גוסטאבו-פרנק מטיאס, המקביל בין מסעות העבר לאורך "דרך המשי", במהלכן העבירו כבודות מתרבות לתרבות, לחשיפה העכשווית למידע באינטרנט והעברת מידע אקלקטי ממקורות שונים. דרך חיפושיו הגיע לצורה הבסיסית של המלבן, ששימשה לבניית הבגד האתני והפסים הפשוטים המאפיינים אותו.

מתוך הקולקציה של טל שטרן (צילום: רפי דלויה)

קולקציית בגדי הגברים של אורית שטיין עוסקת אף היא בנוודות עכשווית: בניגוד למהגר, הנודד ונע בין מדינות ותרבויות, היא התאימה לנווד החדש בגדים הבנויים מיחידת בד אחת, ללא הפרדה בין הצד הקדמי לגב ובכך ביטלה להלכה את קוד הלבוש הגברי המוכר כל כך.

גולן טאוב, שהקולקציה שלו פתחה את התצוגה, בחר בדמות "השוגון" היפני כדוגמא להקצנה של לבוש מאיים למטרות פוליטיות צבאיות. כפרפרזה על עולמנו, הרווי בתדמיות ויחסי ציבור, הוא יצר קולקציה העשויה שכבות המושתלות אחת בתוך השנייה ועשויות חומרים פלסטיים ועורות בצבעוניות בוהקת.

התבוננות במציאות דרך פילטרים – העלאת תמונות באינסטגרם ופינטרסט, בהם מוצגים החיים לאחר שעברו שיפוץ, עיבוד ופילטור – היא נושא העומד במרכזן של מספר קולקציות: טליה ליבנה יצרה קולקציה באווירה פופית-אמריקאית עם צבעוניות פסטלית כעטיפת סוכריות, בהקבלה לפילטרים העכשוויים הנפוצים ברשתות החברתיות.

מתוך הקולקציה של גולן טאוב (צילום: רפי דלויה)

המסע של נוגה וינוקור פנימה, למקום מנוטרל מרעשים ומסכים, הביא ליצירת קולקציה מאריגת סיליקון ורשתות תעשייתיות יחד עם טקסטילים שנארגו בטכניקות ישנות לצד חדשות, תוך בחינת האינטרקציה ביניהם. שאלת דימוי הגוף עכשוויים עולה בקולקציה הצבעונית של מאיה אזן – הנעה בין גוונים כתומים, אדומים וורודים של סוכריות, פירות ומקרונים – שנוצרה מבדי חליפות צלילה וחזיות בנפחים משוחררים.

אלישע אברג'ל עוסק באינטרסקס ומבקש להציע בגדים למגדר חדש – אלה שיש להם סימני מין זכריים ונקביים כאחד. על בסיס של חליפות גוף הוא בנה בגדים ניטרליים המהווים אלטרנטיבה אופנתית עבור כל אדם.

שאלת מקור וריבוי העתקים עומדת בלב הדיון אותו מעלה נועה רביב בקולקציה שלה. בצבעי שחור-לבן היא מנסה לשחזר בחומרים טקסטיליים את הרגע בו משתבשת תוכנת תלת-ממד, לה היא יוצרת מקבילות נוספות במדפסת תלת-ממד. את הדגמים יצרה בטכניקות מסורתיות של פליסה, המשולבות בגרידים שחורים משובשים, המוטעים על-ידי גופים תלת-ממדיים שנוצרו בהדפסה התלת-ממדית. על  הקולקציה המרהיבה שלה, שחתמה את התצוגה, קטפה רביב את הפרס ע"ש פיני לייטרסדורף וזכתה במלגת הצטיינות מיוחדת.

מתוך הקולקציה של נועה רביב (צילום: רפי דלויה)

המחלקה לעיצוב אופנה בשנקר היא אחת המוערכות בעולם האופנה ומדי שנה משתלבים בוגריה בעבודה ובהתמחות אצל המעצבים המובילים בעולם, מציגים בתערוכותs יוקרתיות וזוכים בAwards ובהכרה. בהובלתה של הגב' לאה פרץ, דורגה לאחרונה המחלקה במקום ה-13 בין בתי הספר הטובים בעולם לאופנה.

מוקדם יותר השנה דורגה במקום ה-20 ברשימת "50 בתי הספר המובילים בעולם האופנה" של ארגון הגג הבינלאומי של בתי הספר לעיצוב (FS). זוהי הפעם הראשונה שמוסד ישראלי נכלל ברשימה היוקרתית, כשהוא עוקף מוסדות מוכרים ויוקרתיים – חלקם מעניקים גם תואר שני – בהם האקדמיה לעיצוב במילאנו (KOEFIA) ו-La Cambre הבלגי. 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר