מוטק'ה: ראיון עם רות אדלר, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל, על המסע בעקבות חולצות "ליפטי"

עדכונים

מוטק'ה: ראיון עם רות אדלר, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל, על המסע בעקבות חולצות "ליפטי"

זוכרים את הטי שירטס של "ליפטי"? חולצות הטריקו הלבנות, שבחזיתן הדפסים צבעוניים ואופטימיים של נופי הארץ, היו להיט בשנות ה-80 וה-90 של המאה שעברה. כשיו הן מגיעות בתוך אלבום חדש, "ישראל על פי ליפטי", בו חוזרת המעצבת שלהן – רות אדלר – לשנותיה הזהובות בישראל.

"מאז סוף שנות ה-90, כשהפסקתי לייצר את חולצות ליפטי, אין חודש שעובר מבלי שאקבל אימייל ממישהו שמצרף תמונה שלו עם חולצת ליפטי ושואל איפה אפשר לקנות אותן היום", מספרת מביתה בטורונטו רות אדלר – בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל – בראיון לאתר "מוטק'ה".

האלבום החדש שהוציאה אדלר, כולל מתווים מקוריים ועיצובים לחולצות מהשנים 1985 ועד 1998. באותה תקופה ציירה לבסגנונה הנאיבי ועז הצבע כל מה שהיא רואה – את שיחי הסברס, את נופי הגליל הקמורים, את הכנרת ואילת, את סמטאות ירושלים ורחובות תל אביב, את פרחי הבר והציפורים המקומיות, בסטה בשוק הכרמל וקערה של סלט ישראלי.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר