אפונה וגזר ישבו במקרר? סטודנטים שנה א' במחלקה לעיצוב תעשייתי יצרו פרשנויות מקוריות לסלט ירקות ישראלי

עדכונים

אפונה וגזר ישבו במקרר? סטודנטים שנה א' במחלקה לעיצוב תעשייתי יצרו פרשנויות מקוריות לסלט ירקות ישראלי

קצוץ דק או גס? בתיבול שמן או לימון? עם פטרוזיליה או כוסברה? איך אתם אוהבים את הסלט שלכם? מה לא תוסיפו בשום אופן ועל איזה מרכיב לא תוותרו?

סלט ירקות ביסס את מעמדו כפריט חובה בכל ארוחה ישראלית, ובצדק. על אף הפשטות שבו, נדמה שלכל אחד יש גרסה ופרשנות משלו, עם העדפות אישיות שעושות את ההבדל. כך או אחרת: מה הקשר של כל זה לעיצוב?

"לפני שאנחנו טועמים משהו – בסיסי ככל שיהיה – אנחנו תופסים וחחוים אותו קודם באמצעות חושי הראייה והריח", הסביר מר אלכס פדואה לסטודנטים משנה א' במחלקה לעיצוב תעשייתי והוסיף כי "להיבטים החזותיים של מנה המוגשת לנו, השפעה ניכרת על הדעה שנגבש עליה".

במסגרת קורס עיצוב בסיסי שמעביר פדואה במחלקה, ביקש מהסטודנטים הצעירים "לעצב" סלט ירקות מקורי, מזמין וטעים. חומרי הגלם שעמדו לרשותם: עגבניה, מלפפון, גמבה, לימון, תיבול חופשי ואפשרות לתוספת אישית.

עגבניה, מלפפון, גמבה, מלח ופלחי לימון – כך יצאו לדרך הסטודנטים:
ככה זה נראה בהתחלה: לאן זה יוביל?

סלט הפתעה ירוקה:

תשכחו מקציצת קלופס אפרורית: בחוץ מעטפת אבוקדו, בפנים ירקות קצוצים. צריך יותר מזה?

  • דבר הטועמים: האבוקדו שנבחר למשימה היה מוצלח, אבל עוד קמצוץ מלח והמנה היתה מושלמת. ניסינו – צודקים!

סלט גינת קקטוסים:

גרסת הבייסיק של עגבניה, מלפפון וגמבה הפכה לפינגר-פוד מושלם לאירוח, עם נגיעות שמן זית ופלפל אנגלי.

  • דבר הטועמים: פריך, נגיס ומעורר תיאבון. אותו סלט בצורה כל-כך שונה.

סלט תיבת ההפתעות:

הכל-כלול בתוך גמבה, רק הושט היד וגע בה, בשילוב טוויסט של קוביות אפרסמון וזרזיף בלסמי.

  • דבר הטועמים: הרמוני ומזמין, בייתי ומתוחכם בו-זמנית.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר