קורס עיצוב תצוגה תשע"ה: חלון הראווה של הדס דינרמן

עדכונים

קורס עיצוב תצוגה תשע"ה: חלון הראווה של הדס דינרמן

במסגרת קורס עיצוב תצוגה במחלקה לעיצוב תכשיטים, מתנסים הסטודנטים משנה ד' בתכנון, עיצוב והקמת חלונות ראווה עבור עבודותיהם האישיות. בכל סבב נלווה אותם בתהליך החשיבה והיצירה, עד לשלב ההגשות הפתוחות, במהלכן ייחשף התוצר הסופי:

הדס דינרמן // שנה ד' // סמסטר א', תשע"ה

שולחן העבודה של הדס: זקוקה לקצב בשביל להתחיל ליצור (יח"צ)

כשאני ניגשת לעצב אני מחפשת מקצב, משהו שיתפוס אותי וישאב אותי לתוכו. בלי קצב שמתנגן לי בראש וקובע את שיטת הפעולה שלי, אני לא מצליחה להתחיל לעבוד. רק ככה אני נכנסת לטראנס ויוצרת.

אני אוהבת לעבוד עם חומרים פשוטים ומוכרים, שהמשחק בהם הופך אותם לשלי, תוך התייחסות מתמידה למעבר מדו לתלת-ממד שמעניין אותי במיוחד. 

הרצון להעניק גמישות לתכשיטים שאני יוצרת, מוביל אותי לעתים קרובות לעבודה עם חוליות ולשימוש בטכניקות שחוזרות על עצמן עד לגיבוש משהו גדול יותר – שלם העולה על סך חלקיו. 

מעניקה גמישות לתכשיטים ויוצרת שלם הגדול מסך חלקיו (יח"צ)

בתכנון וגיבוש חלון הראווה חיפשתי רעיון שיישקף את שיטות העבודה ואת שפת העיצוב שלי. כך גם תהליך העבודה על הפרויקט נע בין סוגי מקצבים: ממשחקי גובה וצפיפות של מסמרים, דרך המחשה גראפית של אקווילייזר ועד לרעיון הסופי. 

בשלב הראשון בחנתי אפשרות להשתמש בצינורות של מייבש כביסה, מתוך מחשבה שהמבנה שלהם "יתכתב" עם התכשיטים שלי. יחד עם זאת, הדמיה ממוחשבת שיצרתי הבהירה לי שחומר הגלם הזה נותר מזוהה מדי ולא יובל אותי למקום האישי שרציתי להשיג. כך נראתה הגרסה שפסלתי:

בסופו של דבר בחרתי להשתמש בעץ עבור בסיס החלון יחד עם  איזולירבנד, שהמראה המבריק והזול שלו התכתב עם החומרים מהם עשויים התכשיטים שלי, כמו גם עם הסגנון והרוח העיצובית המאפיינת את עבודתי. 

מאחר שאני אוהבת לצאת מהקווים כמה שיותר, גם אם בצורה מבוקרת, השימוש באיזולירבנד סיפק לי תחושה זאת, תוך יצירת מקצב שהושג באמצעות שכבות וצבעים שלו.

משחק בין סוגי מקצבים באמצעות שכבות איזולירבנד (יח"צ)

בחיפוש אחר הרעיון המוביל לבניית חלון הראווה, ניסיתי למצוא טכניקה שתאפשר לי לשחק תוך כדי עם העיצוב, להוסיף ולגרוע כאוות נפשי וליהנות.

הקומפוזיציה שגיבשתי משקפת את המקצב של עבודותיי: מחד, קווים ישרים היוצרים משהו שנעים לעקוב אחריו, ומנגד – הפתעות שחורגות מהם ומעוררות מחשבה אצל המתבונן והבנת השפה שמוצגת מולו. 

התוצאה אליה הגעתי היא שילוב של מדפים מסודרים ומאורגנים (יחסית) ושכבות איזולירבנד, היוצרות רעש רקע מעניין, תוך שימוש בצבעים מונוכרומטיים המאפיינים את עבודותיי. באופן זה אני משתמשת במה שיש לי, בלי לנסות לייפות ולשנות אותו, אלא ליצור ממנו משהו חדש לחלוטין.

כך נראו שלבי הסקיצות והמידולים לאורך התהליך:

  • איך יראה חלון הראווה של הדס דינרמן? בואו להגשות הפתוחות ביום רביעי, ה-10.12, בשעה 19:30 (קומת הכניסה של בנין פרניק, אנה פרנק 12), ותוכלו להתרשם מהפרויקט ולשמוע על תהליך העבודה המלא.
whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר