הבחירה הכלכלית: סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית והנדסת תוכנה פיתחו שאלון בחירות בשיתוף "כלכליסט" במסגרת מעבדת "דאטה ג'ורנליזם"

עדכונים

הבחירה הכלכלית: סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית והנדסת תוכנה פיתחו שאלון בחירות בשיתוף "כלכליסט" במסגרת מעבדת "דאטה ג'ורנליזם"

להגדיל את תקציב הביטחון או להשקע בחינוך? לקדם רפואה פרטית או לחזק את השירותים הציבוריים? סטודנטים מהמחלקות להנדסת תוכנה ותקשורת חזותית פיתחו שאלון ממוחשב לקראת בחירות 2015, שיסייע לבוחרים לאתר את המפלגה הקרובה ביותר לתפיסות הכלכלית שלהם.

הפרויקט פותח במסגרת מעבדת ה"דאטה ג'ורנליזם" – פרי שיתוף פעולה אינטרדיסציפלינרי של שנקר עם "כלכליסט" – והוא מבוסס על שאלון שהופץ על-ידי עורכי העיתון בקרב המפלגות, על פעילותן הפוליטית בקדנציות האחרונות ובמידע שנאסף במיזם "כנסת פתוחה". בכך ביקשו הסטודנטים והמנחים לחשוף בפני הבוחרים את עשייתם של נבחרי הציבור ושל אלו המבקשים להיבחר שוב, לבחון את המציאות שמאחורי הססמאות ולקדם הצבעה מושכלת. 

השאלון המקוון עוצב על-ידי מירב רון ואלעד שטיין מהמחלקה לתקשורת חזותית ותוכנת על-ידי תמר זנזורי וחיים יעקב מהמחלקה להנדסת תוכנה ועד כה השתמשו בו אלפי גולשים. 

מעבדת ה"דאטה-ג'ורנליזם" הושקה בתחילת שנה"ל תשע"ה במטרה לפתח ולקדם יוזמות טכנולוגיות-עיתונאיות ולהעמיק את השיח הציבורי בישראל. 18 סטודנטים לתקשורת חזותית ו-18 סטודנטים להנדסת תוכנה התבקשו להנגיש סוגיות שעל סדר היום באמצעים העומדים לרשותם – הן טכנולוגיים והן עיצוביים. זמן קצר לאחר תחילת העבודה בסדנה החליטה הממשלה על פיזורה והוכרז על בחירות, ובהתאם – ההתפתחויות הפוליטיות תורגמו לProjects שעוסקים בנושא. 

"מבחינתנו בשנקר מדובר בשיתוף פעולה יוצא דופן ובעל ערך אדיר לכל הנוגעים בדבר", אמר זר-אביב" וציין כי "כל הProjects פותחו בקוד פתוח באתר Github ושוחררו תחת רשיונות פתוחים המאפשרים גם המשך פיתוח ותרומה משמעותית לתחום המתפתח של עיתונאות נתונים בישראל".

מדי שבוע נפגשו הסטודנטים עם צוות הוראה בינתחומי: המעצב מושון זר-אביב, המהנדסים ד"ר אמנון דקל (ראש המחלקה להנדסת תוכנה) ואדם קריב והעיתונאי שאול אמסטרדמסקי. הם התוודעו לתהליך העבודה העיתונאי, לעקרונות עיצוב ויזואליזציה של מידע, למדע הנתונים (Data Science) ולפיתוח אפליקציות רשת עשירות ומורכבות. בתוך כך, נחשפו למקורות מידע שונים לשימוש ואיסוף נתונים, בהם: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אתרי האינטרנט של "הסדנא לידע ציבורי" ("כנסת פתוחה", "מפתח התקציב" ו"כיכר המדינה") וממשקי נתונים מסחריים כמו Google Transit, ולמדו על ייצוג נתונים בצורה גרפית-אינטרקטיבית, בדגש על ביצוע ניתוחים וחילוץ תובנות.

התמונה בראש העמוד: Israel_photo_gallery, Flickr – ברישיון שיתופי

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר