מדוע אימצו הנאצים בהתלהבות את הטכנולוגיה המודרנית? ד"ר עודד היילברונר הרצה במוזיאון בגרמניה על טכנולוגיה, עיצוב ותרבות במדינה

עדכונים

מדוע אימצו הנאצים בהתלהבות את הטכנולוגיה המודרנית? ד"ר עודד היילברונר הרצה במוזיאון בגרמניה על טכנולוגיה, עיצוב ותרבות במדינה

כיצד התייחסו הגרמנים לטכנולוגיה מודרנית במחצית הראשונה של המאה ה-20? ד"ר עודד היילברונר – חבר סגל בכיר ביחידה ללימודי תרבות – הרצה במוזיאון Topf&Soehne בגרמניה על יחסי טכנולוגיה,עיצוב ותרבות במדינה עד למלחמת העולם השנייה.

בחינה היסטורית מגלה כי לגרמנים היה יחס אמביוולנטי לטכנולוגיה: בראשית המאה ה-20, עד לפרוץ מלחמת העולם הראשונה, עוררו ההתפתחויות הטכנולוגיות של התקופה – ממסילות הרכבת, דרך המיכון התעשייתי ועד למטוסים הראשונים – פחד, רתיעה והשתאות. בחלוף השנים החליפו את החששות הגדולים תחושות התלהבות והערצה, שהגיעו לשיאן בתקופת השלטון הנאצי ובמהלך מלחמת העולם השנייה.

במסגרת הרצאתו עסק ד"ר היילברונר בשימוש של הנאצים בטכנולגיה מתקדמת בתקופת המלחמה, תוך התייחסות לשאלה אם הדבר נבע מפתולוגיה של המודרניות או מרצון להשתלט על הטכנולוגיה ולשעבדה לצרכים אידאולוגיים.

מוזיאון Topf&Soehne שבעיר ארפורט הגרמנית עוסק ביצרני המשרפות במחנה אושוויץ ובודק את היחס של יצרני טכנולוגיה והנדסה למשטרים טוטליטריים, כמו גם את התכנון, הבנייה והעיצוב של משרפות וכלי השמדה המוניית. המשפחה על-שמה הוא קרוי תכננה ויצרה במהלך מלחמת העולם השנייה את המשרפות במחנות הריכוז וההשמדה אושוויץ ובוכנוולד.

בראש העמוד: חלק מכרזה מתקופת גרמניה הנאצית

 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר