אנו מכריזים בזאת: מרצים ובוגרים של המחלקה לתקשורת חזותית יצרו כרזות לרגל חגיגות 40 שנים לבית בן-גוריון

עדכונים

אנו מכריזים בזאת: מרצים ובוגרים של המחלקה לתקשורת חזותית יצרו כרזות לרגל חגיגות 40 שנים לבית בן-גוריון

"אני מצווה למדינת ישראל את ביתי בתל-אביב" כתב בצוואתו דוד בן-גוריון – ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון של ישראל. לאחר מותו, הפך משכנו הפרטי למוזיאון המוקדש למורשתו, לחזונו ולסיפורה של המדינה הצעירה שהיה בין מייסדיה. במלאת 40 שנה לפעילותו של מרכז המבקרים התל-אביבי, הוזמנו מיטב המעצבים והמאיירים בישראל – בהם מרצים ובוגרים של המחלקה לתקשורת חזותית – להצדיע לדמותו של בן-גוריון ולביתו.

ביתו של בן-גוריון ניצב עד היום כשהוא נאמן לעיצובו המקורי, כפי שנבנה בשנת 1931: הקומה הראשונה, ובה מטבח, חדר אירוח וחדרי שינה, שימשה את המשפחה, בעוד הקומה השנייה, ובה ספריית ענק וחדר עבודה, שימשו את בן-גוריון בלבד. כאן אירח ראש הממשלה חברים ומנהיגים וקיים התייעצויות ביטחוניות שונות. ערב הכרזת המדינה, ביום ה-13.5.1948, ישבה בבית ועדה מצומצמת של "מנהלת העם" וגיבשה את הנוסח הסופי של מגילת העצמאות. למחרת, יצא משם עם רעייתו פולה למוזיאון תל-אביב, שם התקיים אירוע ההכרזה על הקמת המדינה.

מימין: הכרזה שעיצב אמנון אילוז, משמאל: עיצוב של יונתן פופר

אמנון אילוז – מרצה במחלקה לתקשורת חזותית ובעל סטודיו Re-Levant – בחר להתמקד בסימן ההיכר המפורסם ביותר של בן-גוריון – השיער שלו – אליו צירף את קו השיער של יצחק רבין ושל בנימין נתניהו; יונתן פופר, בוגר המחלקה, אייר פרשנות אישית בצבעי אדמה ומדבר לאחד מחדרי הבית בהם ביקר טרם ניגש לפרויקט.

המרצה והמעצב דני מאיר ("הטייס") תרגם את ביתו של בן-גוריון לדמות פניו המוכרות בזיקת כחול-לבן לאומית; חברי סטודיו המיתוג והעיצוב האינטרקטיבי Awesome, המורכב מבוגרי המחלקה לתקשורת חזותית, עיצבו כרזת קלף, בה מכבב בן-גוריון בתור הקינג. 

מימין: הכרזה של "הטייס", משמאל: הקינג של סטודיו Awesome

המאיירת והמרצה יעל בוגן התייחסה בכרזה שעיצבה לתמונה האיקונית של בן-גוריון עומד על ראשו בחוף הים, כחלק מתרגולי היוגה שנהג לעשות; דקל בוברוב – ראש המחלקה לתקשורת חזותית ואחד המעצבים הגרפיים המובילים בארץ – בחר לעסוק בכרזה שיצר עם שותפתו לסטודיו, מיכל שפירא, בספריות הגודשות את בית בן-גוריון, בהם למעלה מ-20 אלף ספרים בשפות שונות ובמגוון נושאים; המעצב, המרצה והעיתונאי עודד בן-יהודה הקדיש את הכרזה שלו ל"ביתו של החולם" – מקום משכנו של האיש שמזוהה יותר מכל עם הקמת מדינת ישראל הצעירה.

מימין: בן-גוריון בתקופת כהונתו כראש ממשלה (ארכיון הצילומים הלאומי – משוחרר מזכויות יוצרים); משמאל: הכרזה של יעל בוגן

אוצר התערוכרה, יובל סער, אמר כי "המשימה שניתנה למעצבים ולמאיירים לא הייתה פשוטה: לעצב כרזה שתאיר את הבית, תביא למודעות לקיומו ותציג ערכים במורשת בן-גוריון הנגזרים מתוך הבית, אך גם רלוונטיים לימינו אנו, מבלי ליפול לקלישאות". בתוך כך, הוסיף כי "הסגנון והאסתטיקה של פעם שולבו בטוויסט עכשווי שמדגיש את הרלוונטיות של הבית במרקם העירוני, התל אביבי והלאומי, בקומפוזיציה, בצבע או בסגנון האמנותי"

מימין: הכרזה של עודד בן-יהודה, משמאל: סטודיו "דקל ומיכל"

תערוכת הכרזות תוצג לאורך שדרות בן-גוריון, מפינת בן יהודה ועד לכיכר אתרים, ובשילוב "ספסלים מדברים", שיספרו בשפתו את מיטב סיפוריו של הזקן, ילוו את ההולכים והיושבים לכיוון ביתו – בית מספר 17 בשדרה.

התערוכה הצבעונית תוצג גם במתחם הבית, וכן באולם מקבלי הפנים בנמל התעופה בן-גוריון ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לפרטים נוספים ולשעות הפתיחה לחצו כאן!

בראש העמוד: המטבח בבית בן-גוריון, שם התנהלו ישיבות רבות של צמרת המדינה הצעירה (צילום: אתר בית בן-גוריון)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר