גליה חי, סטודנטית לתואר שני בעיצוב, הציגה בכנס בינלאומי באוניברסיטת גריניץ' את Researchה העוסק בבובות בד אמריקאיות

עדכונים

גליה חי, סטודנטית לתואר שני בעיצוב, הציגה בכנס בינלאומי באוניברסיטת גריניץ' את Researchה העוסק בבובות בד אמריקאיות

מה מספרים לנו צעצועים ישנים על הילדוּת של אותה תקופה? האמנית והמעצבת גליה חי – סטודנטית בתכנית לתואר שני בעיצוב – השתתפה בכנס בינלאומי באוניברסיטת גריניץ' והציגה את Research התזה שלה, העוסק בבובות בד אמריקאיות רכות בייצור המוני.

יום העיון "לדמיין מחדש את הילדות", אותו ארגנה האגודה לחקר היסטורי של ילדים וילדוּת, עסק בהיבטים שונים בה תרבות חומרית משקפת חוויות ילדות. תוך בחינת דימויים ואובייקטים מתקופות שונות, יחד עם עדויות בלתי-כתובות, הציגו המשתתפים דרכים לפיתוח אפשרויות Research חדשות בנושא. 

תקופת הילדות חמודה ותמימה? לא בטוח! גליה חי מרצה בכנס בגריניץ'

תחת הכותרת "הבניית החמידוּת באמצעות בובות בד אמריקאיות", הציגה חי את הטענה העומדת בבסיס Researchה, לפיה התפישה של מה ש"חמוד" היא גלגול עכשווי של ההתייחסות לילדוּת כאל מרחב של תמימות, אך לא זהו המצב בשטח.

"שתי התפישות הללו – ה"חמידוּת" והתמימות הילדית", מסבירה חי, "לא כל כך "נקיות" כמו שנדמה לנו, אלה משקפות תפישות חברתיות, תרבותיות ובעיקר פוליטיות. כמי שמעצבת בובות במשך שנים, הנושא קרוב ללבי ולפיכך ביקשתי לבחון אותו לעומקו".

הרצאתה של חי התקבלה בעניין רב ועוררה דיון ער בין משתתפי הכנס, שאף ביקשו לקרוא את עבודת התזה שלה לאחר השלמתה ולבחון את פרסומה העתידי.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר