סטודנטים מהמחלקה לעיצוב אופנה העניקו פרשנות מקורית לג'ינסים של חברת "דיזל" וקיבלו פרסי הצטיינות מבכירי החברה

עדכונים

סטודנטים מהמחלקה לעיצוב אופנה העניקו פרשנות מקורית לג'ינסים של חברת "דיזל" וקיבלו פרסי הצטיינות מבכירי החברה

"המכנסיים האלו מצליחים להיות גם קונספטואלים וגם כאלה שהייתי שמח לאמץ וללבוש": כך אמר ניקולא פורמקטי, המנהל הקריאטיבי של מותג האופנה הבינלאומי "דיזל", כשהכריז על זכייתה של שחר אלרואי – סטודנטית במחלקה לעיצוב אופנה – בתחרות עיצוב מחדש של מכנסי החברה.

במסגרת ביקור מיוחד בשנקר יחד עם מייסד ובעלי החברה, מר רנצ'ו רוסו, פגשו השניים סטודנטים משנה ב' המשתתפים בקורס ג'ינס, התרשמו מעבודותיהם והעניקו Awards ל-3 המצטיינים שבלטו בProjects שיצרו. 

ככה זה התחיל: זוגות הג'ינסים שקיבלו הסטודנטים מחברת "דיזל" (יח"צ)

לקראת הביקור של בכירי "דיזל" בשנקר, קיבלו הסטודנטים המשתתפים בפרויקט עיצוב ג'ינס, אותו מנחות רחל ברמן-הדרי ודבי אלחיאני, מכנסי ג'ינס של החברה והתבקשו לעצב אותם מחדש ולהעניק להם פרשנות אישית ומקורית.

כל אחד מהשממתפים בחר מקור השראה לפרויקט וביצע סדרת מניפולציות חופשיות של פירוק, הרכבה, גזירה, תפירה ועוד, תוך שימוש בחומרים שונים בהתאם לרעיון שביקשו לממש. התהליך היה מואץ ואינטנסיבי, בסופו הציגו בפני רוסו ופורמקטי את התוצרים, עליהם העידו לאחר מכן השניים כי "נתקלנו כאן ברעיונות מעוררי השראה".

בעקבות ג'קסון פולוק: הג'ינס הזוכה של שחר אלרואי (צילום: אחיקם בן-יוסף)

הפרויקט של שחר אלרואי נוצר בהשראת עבודתו של האמן האמריקני ג'קסון פולוק והוא זיכה אותה בטיסה למילאנו וביקור במטה הראשי של חברת "דיזל".

"חקרתי את שיטות העבודה של פולוק ואת האופן בו הוא טיפל בקנווס ותרגמתי אותם למכנסי הג'ינס באמצעות טכניקות של פרימה, חיבור ותפירה ידנית", סיפרה אלרואי על המכנסיים המרהיבים שעיצבה.

מיפן הפיאודלית לבריטניה המתועשת: הג'ינס שעיצב שביט (צילום: אחיקם בן-יוסף)

במקום השני בתחרות זכה אמיר שביט, שניגש לפרויקט מתוך תפיסה של מיחזור וקיימות. "תעשיית הג'ינסים היא בין המזהמות ביותר בעולם האופנה, מה גם שאינספור זוגות מושלכים ברחבי העולם מדי יום", הוא מספר ומוסיף כי "ברוח זאת הבנתי שזהו עוול ליצור פריט חדש וכי ראוי למחזר את הישן, תוך הדגשת חייו הקודמים". 

שביט שאב השראה ממדיניות ה-Utility Clothing שהנהיגה ממשלת בריטניה במהלך מלחמת העולם ה-II, יחד עם השימוש בכותנה יד-שניה של האיכרים ביפן הפיאודלית. הוא יישן את זוג המכנסיים שקיבל באופן טבעי על הגוף, פרם אותו לחלוטין וחיבר את החלקים מחדש תוך שילוב שאריות של קימונו יפניים. 

ג'ינס בהשראת פסלים יוונים עתיקים: המכנסיים שעיצבה הדס כהן (צילום: אחיקם בן-יוסף)

הדס כהן, שזכתה במקום השלישי בתחרות, יצרה על הג'ינס מניפולציה באמצעות משי, סיד וסיליקון בהשראת פסלים יוונים עתיקים.

"מצאתי כי למלאכת האמנות הזאת יש הרבה מן המשותף לעולם הג'ינס – אידיאל היופי שהם נושאים, שבמקרים רבים נובע מחוסר השלמות שמעמיק את יופיים", היא מסבירה ומציינת כי ניסתה לשלב את הטקסטורה בג'ינס באמצעות שכבות החומר, אותן מרחה במעין ציור על הטקסטיל.

בראש העמוד רנצ'ו רוסו, הבעלים והמייסד של "דיזל", מתרשם מהדגם הזוכה של הדס אלרואי (צילום: אחיקם בן-יוסף)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר