עושים את איטליה: סטודנטים לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול השתתפו בסדנה לימודית במילאנו שעסקה בניתוח מאפייני לקוחות

עדכונים

עושים את איטליה: סטודנטים לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול השתתפו בסדנה לימודית במילאנו שעסקה בניתוח מאפייני לקוחות

קמעונאות, עיצוב, יזמות ואופנה: סטודנטים מהמחלקה לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול השתתפו בסדנה ייחודית במילאנו, שהוקדשה להיבטים שונים של ניתוח מאפייני לקוחות. הם ביקרו במוסדות עסקיים מובילים ובחנויות הדגל של מיטב המותגים הבינלאומיים, פגשו בכירים בתעשייה והעשירו את ידיעותיהם בניהול קמעונאות ומערכי מכירה.

השבוע הלימודי החל בסיור התמצאות בעיר, הנחשבת לאחת מבירות הקמעונאות החשובות והמרכזיות בעולם, במהלכו ביקרו הסטודנטים במרכזי המסחר ההיסטוריים שלה – החל מכיכר הדואומו, עד לגלריה ויטוריה עימנואלה השני.

תלמידי תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול השתתפו בסדנה לימודית במילאנו

בלשכת המסחר של מילאנו, המייצגת למעלה מ-300 אלף חברות בעיר ובסביבתה, השתתפו הסטודנטים בסדרת הרצאות בנושאי יזמות, לוגיסטיקה, עיצוב וניהול. מנהל יחסי הציבור של תערוכת Expo2015, המתקיימת אחת ל-5 שנים, הרצה על תכנון והקמת הפרויקט המורכב, שעלותו מוערכת בכ-2.5 מיליארד דולר, תוך התייחסות להיבטים של עיצוב, שיווק וניהול; מנהל החדשנות של הלשכה סיפר על התפתחותה של מילאנו כעיר תעשייתית מובילה וכאחת ממעצמות הקמעונאות המובילות בעולם וסקר דרכים שונות למשיכת יזמים בתחומי העיצוב והטכנולוגיה. 

בהמשך הסדנה ביקרו הסטודנטים ב10 Corso Como – חנות הקונספט הראשונה בעולם, שהוקמה לפני כ-25 שנה על-ידי קרלה סוזאני, עורכת Vogue Italia – שם התרשמו מההיצע העשיר שלה, הכולל בין היתר: חלל אביזרים ואופנה, חנות ספרי אמנות וצילום, גלריית אמנות ומלון בוטיק. 

ברובע העסקים המודרני של מילאנו שמעו המשתתפים הרצאה של ד"ר אלעד הריסון – ראש המחלקה להנדסת תעשייה וניהול – על תכנון החלל הקמעונאי בהתאם למאפייני הלקוחות. משם המשיכו לסיור מודרך בחנות הדגל החדשה של Hugo Boss, במסגרתו בחנו את מאפייניה ואת הפונקציות שהיא ממלאת מאחורי ולפני הקלעים. 

תמונה מסדנה במילאנו

הנספחת הכלכלית של שגרירות ישראל באיטליה, גב' נטלי גוטמן-חן, אירחה את המשלחת השנקריסטית בביתן הישראלי של תערוכת Expo 2015 וסיפרה על תפקידי הנציגויות הישראליות בחו"ל ועל תרומתן לקידום פעילות מסחרית בינלאומית. בהרצאתה התייחסה לצרכי החברות האיטלקיות, בפרט בסקטורים של אופנה ועיצוב, והדגישה את הפוטנציאל הטכנולוגי של חברות ישראליות לספק להן פתרונות מתקדמים ומשלימים בתחומי פעילותן. מכאן יצאו הסטודנטים לסיור בין ביתני המדינות השונות שהוצגו בתערוכה ונחשפו למגוון טכנולוגיות חדשניות בתחום המזון והאנרגיה. 

"החשיפה להיבטים בינלאומיים של ניהול קמעונאות ומערכי מכירה סיפקה לתלמידינו ידע מעשיר ורב ערך", אמר ד"ר הריסון על שבוע הסדנה והוסיף כי "התוודענו מקרוב לתהליכי התפתחות וResearch חדשים שקשה למצוא במשק הישראלי". 

בתום הרצאה של ד"ר הריסון שעסקה בתכנון מערכי מכירה קמעונאיים והתאמת תמהיל המוצרים הנמכרים לערכי המותג ולקהל היעד, יצאו הסטודנטים לבצע Research שטח בחנויות ברחבי העיר: הם דגמו את מאפייני קהל הצרכנים, בדקו אם עיצוב החנות ותמהיל המוצרים מתאים להם ובחנו את החלטות הקנייה של הקונים. נתונים אלו שימשו אותם לכתיבת עבודת גמר בקורס, בו עסקו בהלימה בין ערכי המותג הקמעונאי הנבחר, עיצוב וחלוקת החנות והמגוון שהיא מציעה למאפייני הלקוחות הפוקדים אותה.

הסדנה הלימודית במילאנו, בהשתתפות למידי תואר שני בהנדסת תעשייה

לסיכום השבוע האיטלקי ביקרו הסטודנטים במוזיאון של יצרנית רהיטי היוקרה Kartell, שם זכו לסיור מודרך מפי האוצרת אליסה סטרוצ'ה, שסקרה בפניהם את התפתחות המותג – מראשית הדרך, בה הציע מוצרים עממיים לקהל הרחב, עד למעמדו הנוכחי בצמרת השוק העילי – וסיפרה על טכנולוגיות הייצור החדשניות שפיתחה החברה ועל מערך הייצור וההפצה העולמי שלה. המנהל המסחרי של החברה הרחיב על האסטרטגיה העסקית שמנחה את החברה, המתבססת על חדירה ופיתוח בסיס לקוחות בכלכלות מתפתחות, בהן: סין, ויאטנם והודו.

בתום הביקור הלימודי, שיצא לדרך בחסות שנקר ואגודת ידידי המכללה בבריטניה, אמר ד"ר הריסון כי "היקפי הפעילות העצומים של החברות האיטלקיות ומפת הקשרים העסקיים העולמיים עליהם שמענו הם בעלי ערך אקדמי רב עבור הסטודנטים וחברי הסגל שהשתתפו בסיור". 

בראש העמוד: חברי המשלחת השנקריסטית במילאנו (צילום: אליס מנדל)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר