פורטפוליו: דנה כהן, בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה וזוכת פרס לייטרסדורף, מספרת על פרויקט הגמר שלה שנוצר מסוודרים ממוחזרים

עדכונים

פורטפוליו: דנה כהן, בוגרת המחלקה לעיצוב אופנה וזוכת פרס לייטרסדורף, מספרת על פרויקט הגמר שלה שנוצר מסוודרים ממוחזרים

״באמצעות קולקציה צבעונית, עשירה ומרהיבה, העשויה מחומרים זולים ופשוטים, הוענקו חיים חדשים לסוודרים משומשים שנועדו לגריסה ולשימוש צנוע כסחבות ומטליות״. כך נימקו חברי ועדת פרס המצויינות על-שם פיני לייטרסדורף את בחירתם בקולקציה של דנה כהן, בוגרת טריה של המחלקה לעיצוב אופנה, כזוכה בפרס היוקרתי בסך 50 אלף ש״ח על יצירתיות ומקוריות בעיצוב אופנה ע״ש פיני לייטרסדורף לשנת 2015.

הקולקציה של כהן – ״נלבש מחדש״ (Worn Again) – עוצבה ברוח הקיימות, המעודדת שמירה על הסביבה ושינוי באופניי השימוש והצריכה של החומר. בהנחייתה העיצובית של אורית פרייליך, ובעזרת אירית בדוסה ואדווה ברונר, מנחות הטקסטיל – סוודרים ישנים שנגרסו לחומר גלם אחיד הפכו לפריטים חדשים ויוצאי דופן באמצעות תהליכי ליבוד מורכבים ושילוב עם סריגים שיצרה כהן במיוחד.

"אני רוצה לפתח את קולקציית הגמר שלי ולהרחיב אותה לקולקציה יותר גדולה", סיפרה כהן בראיון לבלוג העיצוב "פורטפוליו": "היו לי הרבה רעיונות שלא ביצעתי, כי היינו מוגבלים בכמות הפריטים בקולקצייה"

איך הגיע לנושא המיחזור? "חיפשתי חומרים ממוחזרים עוד לפני שהתחיל פרויקט הגמר", היא מספרת ומוסיפה כי "מצאתי מפעל שהסכים לשתף איתי פעולה, ואחרי ביקורים רבים במפעל ונסיונות עם חומרים שונים, בחרתי בחומר הגלם שלי: הסוודרים שנמסרו למחזור. הסוודרים עברו תהליך של מחזור ומחומר הגלם שנותר ייצרתי בד חדש. יש לי שליטה מלאה על הפטרנים והרגשתי שיש לי "צבעי שמן" מהממים שאני צריכה להבין מה אני מצירת איתם".

כיצד התבצע תהליך העבודה ומה התכניות שלה לעתיד? לקריאת הראיון המלא ב"פורטפוליו" עם דנה כהן לחצו כאן!

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר