Peer to Peer II: בוגרי המחלקה להנדסת תוכנה הציגו פרויקטי גמר המשקפים את ההתפתחויות בזירת המיחשוב המודרני

עדכונים

Peer to Peer II: בוגרי המחלקה להנדסת תוכנה הציגו פרויקטי גמר המשקפים את ההתפתחויות בזירת המיחשוב המודרני

ממערכת take-away חכמה עד למשחק מציאות מדומה רב-משתתפים: הבוגרים הטריים של המחלקה להנדסת תוכנה הציגו את פרויקטי הגמר שלהם במסגרת אירועי הסופשנה של שנקר, רגע לפני היציאה ל"חיים האמיתיים" שמחוץ לאקדמיה.

תחת הכותרת Peer to Peer II, חשפו המהנדסים הצעירים את הישגיהם בתום 4 שנות לימוד מאתגרות בשנקר, במגוון Projects המייצגים את התחומים החשובים בזירת המיחשוב המודרני: החל ממערכת שמאפשרת לקבוצת סטודנטים להקליט שיעור באופן שיתופי, עד למערכות מורכבות לניהול עסקים וטיולים.

ראש המחלקה, ד"ר אמנון דקל, אמר כי "בשנים האחרונות אנו עדים להתפתחויות חסרות תקדים בתחום המחשוב, הממשיך להתקדם בקצב מואץ: טלפונים חכמים הפכו לתחום הגדול והמשפיע בעולם, מחשבים צוידו ב"עיניים" המסוגלות לראות בתלת-ממד ולזהות פנים ותנועה, מערכות חדשות של מציאות מדומה מאפשרות לאנשים לצלול לתוך "עולמות" מרתקות ומהירות וביצועי המעבדים מאפשרים שיאים שרק לפני עשור נראו כמדע בדיוני".

בגדים חכמים בין טכנולוגיה לאופנה (צילום: נמרוד סונדרס)

"פרויקטי הגמר של בוגרי המחלקה להנדסת תוכנה משקפים את פני ההווה והעתיד ומציעים פתרונות ישימים לסוגיות שעל סדר היום העכשווי", אמר ד"ר דקל בעקבות התערוכה שחשפה את הישגי הבוגרים הצעירים. 

בין הProjects שהוצגו בתערוכה: מערכת מובייל ו-web שיתופית, המאפשרת לקבוצת סטודנטים להקליט הרצאות במכשירי הטלפון שלהם; מערכת take-away חכמה, המאפשרת ביצוע הזמנות באפליקציית סלולר וניהולן על-ידי צוות המסעדה; מערכת להגנה על קטעי קוד תוכנה; משחק מחשב רב-משתמשים המבוסס על טכנולוגיית מציאות מדומה ומערכת אוטומציה של תהליכים ארגוניים. בתוך כך, הוצגו פריטים חכמים של מיחשוב לביש, שנוצרו בשיתוף המחלקה לעיצוב אופנה.

בראש העמוד: מתנסים בזמן אמת בפרויקט המציאות המדומה Icarus Space VR (צילום: נמרוד סונדרס)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר