פורטפוליו: ביקור ב"מוסך" של לימור תמיר ויניב עמר

עדכונים

פורטפוליו: ביקור ב"מוסך" של לימור תמיר ויניב עמר

בתחנת הדלק של צומת עלית ברמת גן ניצב מבנה ישן וכמעט סמוי מהעין. 40 שנה חלפו מאז שנעשה בו שימוש בפעם האחרונה, עד שלימור תמיר ויניב עמר – שני בוגרים טריים של המחלקה לאמנות רב תחומית בשנקר – יצאו למסע Researchי בן תשעה חודשים, בניסיון לבדוק מה מסתתר מאחורי דלתות המבנה והחלונות השבורים ומתחת לרעפים הסדוקים שלו.

>> כל הProjects, כל המחלקות: בקרו באתר הבוגרים 2015!

למיצג שהם מציגים שם עד יום שבת ה-1/8, במסגרת תערוכת הבוגרים המצויינת של המחלקה (שמוצגת בבניין עלית הסמוך), הם קראו בשם שירותי סיכה ורחצה. שום דבר מהסביבה האורבנית שבו המבנה נמצא, כמו גם השם של המיצג, לא מכין את הצופה לסביבה שהם יצרו בפנים: מרתקת, מטרידה, מעוררת סקרנות, אוטופית, דיסטופית, דוחה, מפעימה ועוד כמה תארים בו זמנית; מסוג החוויות שנשארות איתך הרבה אחרי שעוזבים את המקום.

"את המבנה הזה ספציפית גילינו לפני שלוש שנים אך גודל העבודה וההשקעה בו היו רבים ולכן גם אנחנו זנחנו אותו לשנתיים וחזרנו אליו כשהיינו מוכנים יותר"', סיפר יניב עמר והוסיף כי "מבחינתנו פרויקט הגמר הוא עוד פרויקט אקדמי: אנחנו לא כיוונו לפרויקט גמר, כיוונו יותר לעצם הפעולה".

"אנחנו מקבלים תגובות קשות מאד. תלונה בצער בעלי חיים על התעללות. תלונה במשטרה על החזקה בתנאים לא ראויים", אומר עמר ומדגיש כי "זה חלק מהרעיון: אנחנו לא חפים. אף אחד מאיתנו לא חף. אני לא אלך להתלונן על כל אחד שחוגר חגורת עור או נועל נעלי עור. אני לא אכעס על כל אחד שמשתמש בפאנטן או לוראל דה פריס, כי זה עושה תלתלים מדהימים ותכל׳ס מי יודע מה יש מאחורי כל החברות האלה. אני כן רוצה שיעצרו לראות. להביט. לשאול שאלות של מוסר".

בראש העמוד: ה"מעבדה" המכנית/אנושית של לימור תמיר ויניב עמאר (צילום: אחיקם בן-יוסף)

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר