הארץ: ראיון עם המעצב הגרמני יאן וילקר

עדכונים

הארץ: ראיון עם המעצב הגרמני יאן וילקר

כשצמד המעצבים יאן וילקר ויאלטי קארלסון שפועלים בניו יורק, קיבלו לפני שבע שנים הצעה לעצב לוח שנה בשביל תושבי סרביה, הם חשבו שזה יהיה פרויקט קליל ומהנה. ״מה כבר יכול להיות רע?״, נזכר וילקר בהלך מחשבתו לפני הנסיעה, ״ללכת לישון במלון בשעה מאוחרת אחרי שיצאת לבלות, לקום בבוקר ולאכול ארוחת בוקר, לחזור לחדר לישון קצת, ולעבוד כמה שעות בצהריים״.
הרעיון היה פשוט: לנסוע לביקור בן שבועיים במדינה חדשה, לפגוש אנשים ולהכיר את התרבות המקומית, וליצור בסוף כל יום כרזה אחת, ובסך הכל 12 דימויים ל- 12 חודשי השנה. שום דבר לא הכין את השניים למה שציפה להם. במהלך שהייתם, לוח הזמנים הצפוף לא השאיר להם רגע דל של מנוחה, והוא כלל ראיונות יומיים לכלי תקשורת רבים. כך גילו השניים שמדובר בפרויקט לאומי ושזו הפעם הראשונה שמעצבים מחוץ לסרביה נשכרו למשימה.

מאז קיימו השניים פרויקט מסוג זה גם בדרום אפריקה, והחל מיום שישי הקרוב אפשר יהיה לצפות בתוצאות של פרויקט דומה שנעשה בישראל במסגרת התערוכה ״חוקרים במופלא" שתיפתח במוזיאון ישראל.

״הפרויקט בסרביה היה ה׳סבא׳ של כל הProjects האלו״, מספר וילקר, בסיום סדנה שהעביר לתלמידי המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר. ״זאת היתה הפעם הראשונה שעשינו משהו כזה; ללכת למקום שאנחנו לא מכירים ולהגיב בצורה ספונטנית למה שקורה מסביב. בהקשר הזה, אני מעריך את המוזיאון שהזמין אותנו להציג פרויקט דומה, מכיוון שיש בכך סיכון. כמעצבים, אנחנו לא רגילים לעבוד בספונטניות, בדרך כלל אנחנו מתקנים, משייפים ועוברים על כל פרט שוב ושוב״.

את הפרויקט בישראל יזם אלכס וורד, אוצר בכיר לעיצוב במוזיאון ישראל. וורד יצר קשר עם השניים לפני חמש שנים, לאחר שנתקל בעבודתם. בחודש מאי השנה הגיע וילקר לישראל ויצר ב-12 ימים 12 כרזות בגודל 1.28/90.5 סנטימטר.

 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר