ד"ר תהילה נחום מציגה תוצאות Research מהפכניות בתכנית משותפת של שנקר ואוניברסיטת UMassLowell

עדכונים

ד"ר תהילה נחום מציגה תוצאות Research מהפכניות בתכנית משותפת של שנקר ואוניברסיטת UMassLowell

תודות לתמיכתה של קרן פרניק, סטודנטים וסגל מהמחלקה להנדסת פלסטיקה בשנקר ומאוניברסיטת  UMass Lowell שילבו כוחות כדי ללמוד ולהפיק ציפויים חדשים המנקים מעצמם משטחים מחומרים שונים כגון מתכת וזכוכית. הResearch, המכוסה על ידי שני פטנטים, יכול לעשות מהפכה בין היתר בתעשיות הרכב, הבנייה והתעופה. הציפויים פותחו על ידי חוקרים בהנדסת פלסטיקה אשר יצרו משטחים שהם לא רק מנקים את עצמם אלא גם לא דביקים ולא מרטיבים.

משמעות תכונות אלו היא שהם עמידים בפני קורוזיה וחיכוך ויכולים לבוא לידי שימוש במגוון רחב של יישומים מסחריים בתחום התחזוקה ויחסכו שימוש בחומרים מזהמים. לדוגמה, משטח שכזה יכול להיות השכבה החיצונית של מטוס ובכך להפחית את ההצטברות של שלג וקרח, מה שיכול להוביל להפחתה בצורך בחומרים כימיקלים המנקים אותו. כמו כן, הציפויים יכולים להיות מרוססים על גבי משטחים חדשים וקיימים כגון מוצרי מטבח ומכשירים רפואיים ולהתבסס על חומרים זמינים מסחרית. מגוון של שימושים נוספים קיים בתחומי הבנייה, חקלאות, אופטיקה, תעופה ושימושים צבאיים. 

"החשיבות של הResearch המשותף והשותפות האקדמית היא סינרגיה של ידע תיאורטי ותשתית טכנית ששני המוסדות חולקים" אמר פרופ' שמואל קניג, דיקן הפקולטה להנדסה 

ד"ר תהילה נחום יכלה בעזרת קרן פרניק לנסוע ולהיות חלק משמעותי בResearch החדשני, תוך כדי שקידה על הדוקטורט שלה מ- UMass Lowell בהנחיית פרופ' שמואל קניג ופרופ' חנה דודיוק משנקר. נחום ערכה Research במרכז ל- Nanomanufacturing של האוניברסיטה על הציפויים ביחד עם ג'ואל מיד, קרול בארי, שמואל קניג וחנה דודיוק. הResearch הייוה גם את הבסיס לתזת הדוקטורט של נחום אשר היא סיימה בהצלחה והגנה עליה ב-2016. עם החינוך והניסיון המעשי בResearch, נחום המשיך לעבודה כמהנדסת פורמולות בכירה ב- SLIPS Technologies בקיימברידג'. 

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר