השורה התחתונה: סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית והנדסת תוכנה פיתחו בשיתוף "כלכליסט" כלי ניתוח של סיסמאות הפוליטיקאים

עדכונים

השורה התחתונה: סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית והנדסת תוכנה פיתחו בשיתוף "כלכליסט" כלי ניתוח של סיסמאות הפוליטיקאים

כמה פעמים הזכיר ראש הממשלה את איראן בשנים האחרונות וכמה פעמים את המילה "שלום"? מי מדבר הכי הרבה על התנחלויות ומי לא הזכיר אפילו פעם אחת את המילה "שחיתות"? סטודנטים מהמחלקות לתקשורת חזותית ולהנדסת תוכנה פיתחו כלי דיגיטלי מתוחכם המנתח את המילים בהם משתמשים הפוליטיקאים בעמודי הפייסבוק שלהם.

במסגרת מעבדת "דאטה ג'ורנליזם" – פרי שיתוף פעולה אינטרדיסציפלינרי של שנקר עם "כלכליסט" – יצרו הסטודנטים מערכת הסורקת בזמן אמת את עמודי הפייסבוק של מרבית הפוליטיקאים בישראל ומנתחת בזמן אמת באיזה מילים הם משתמשים. 

פרויקט "השורה התחתונה" מאפשר לגלות באיזה מילים משתמש כל פוליטיקאי הכי הרבה פעמים, לאתר את מספר הפעמים בהם נעשה שימוש בכל ביטוי ולהשוות בין פוליטיקאים לאורך תקופות זמן שונות. בתוך כך, הוא מציג את המובילים במספר קטגוריות מוגדרות מראש, בהן: "המיליטריסטים", "הרכלנים" ו"הנרקיסיסטים".

המיזם המקורי עוצב על-ידי מורן בן-צבי, עמית אסולין ואלדד צדוק מהמחלקה לתקשורת חזותית ותוכנת על-ידי ניר ג'קסון ואלכס גרושקו מהמחלקה להנדסת תוכנה ועד כה השתמשו בו אלפי גולשים. 

מעבדת ה"דאטה-ג'ורנליזם" הושקה בתחילת שנה"ל תשע"ה במטרה לפתח ולקדם יוזמות טכנולוגיות-עיתונאיות ולהעמיק את השיח הציבורי בישראל. 18 סטודנטים לתקשורת חזותית ו-18 סטודנטים להנדסת תוכנה התבקשו להנגיש סוגיות שעל סדר היום באמצעים העומדים לרשותם – הן טכנולוגיים והן עיצוביים. זמן קצר לאחר תחילת העבודה בסדנה החליטה הממשלה על פיזורה והוכרז על בחירות, ובהתאם – ההתפתחויות הפוליטיות תורגמו לProjects שעוסקים בנושא. 

מדי שבוע נפגשו הסטודנטים עם צוות הוראה בינתחומי: המעצב מושון זר-אביב, המהנדסים ד"ר אמנון דקל (ראש המחלקה להנדסת תוכנה) ואדם קריב והעיתונאי שאול אמסטרדמסקי. הם התוודעו לתהליך העבודה העיתונאי, לעקרונות עיצוב ויזואליזציה של מידע, למדע הנתונים (Data Science) ולפיתוח אפליקציות רשת עשירות ומורכבות. בתוך כך, נחשפו למקורות מידע שונים לשימוש ואיסוף נתונים, בהם: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אתרי האינטרנט של "הסדנא לידע ציבורי" ("כנסת פתוחה", "מפתח התקציב" ו"כיכר המדינה") וממשקי נתונים מסחריים כמו Google Transit, ולמדו על ייצוג נתונים בצורה גרפית-אינטרקטיבית, בדגש על ביצוע ניתוחים וחילוץ תובנות.

whatsapp
לייעוץ ופרטים נוספים
whatsapp
יצירת קשר
רוצה ללמוד בשנקר? מלא/י את פרטיך ואנחנו ניצור עמך קשר